Sistem saati: 05 Eyl 2010, 18:11

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
  Yazıcı görüntüsü Önceki konu | Sonraki konu 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Gençliğe Hitabe
İletiTarih: 14 Nis 2010, 22:32 
Kullanıcı avatarı

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, insan olmaktır.

İnsan olmanın yegâne temeli insana sevgidir. Hayatın boyunca, insanlara güzelliği, aklı ve adaleti öğretmeyi görev bileceksin. Bilgin varsa, bedel beklemeden paylaşacaksın. Buna imkân ve şeraitin müsait değilse, yanındaki üç veya beş kişiye katıksız sevgini vermeyi deneyeceksin; onların hayat yükünü bir nebze hafifletmeye çaba göstereceksin. Bunu yaparken Türk mü, yoksa Hindu mu, Yamyam mı diye sormayacaksın. Çünkü insan, galiplerin hasbelkader çizdiği sınırlara sığmayacak kadar kıymetli bir hazinedir.

Dahili ve harici bedhahlarla etrafın çevrili olabilir. Sen şerri bahane etmeyecek, hayırhahlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceksin. Zira kötülük, esarettir. Manevi istiklalini ve manevi hürriyetini ancak insan olmakla kazanabilirsin.

Düşman bütün tersanelerine girmişse, vazifeye atılmadan önce düşüneceksin. Önce, düşman mı diye soracaksın. (Çünkü bugün düşman olan yarın dost olabilir.) Sonra onu kendine düşman etmek için ne hata yaptığını düşüneceksin. (Çünkü düşmanlık, herkes için ağır bir yüktür.) Gönlünü kazanmayı deneyeceksin. Tersaneyi beraber işletmeyi teklif edeceksin. (Öylesi her ikiniz için daha kazançlı olabilir.) Sonuç alamasan, bir tersane uğruna düşman olmaya değer mi diye bir kere daha kendine soracaksın. Bunları yapabilirsen, inan, dünyanın tüm tersaneleri senin olur. Tüm ordular sana boyun eğer. Tüm kalelerini terkedecek gücü ve güveni kendinde bulursun.

Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar sana “düşünmeyeceksin!” diyebilirler. Kendi çorak ve bencil emellerine seni muhafız ve müdafi yapmak isteyebilirler. Kuşaklardan beri süren iktidarlarını bir gün daha korumak için senin damarlarındaki kanı talep edebilirler. Memleketin bütün tepeleri kan ve intikam bayraklarıyla donatılmış, bütün mektepleri zaptedilmiş, bütün mahkemeleri elde edilmiş, bütün gazete köşeleri bilfiil müstevlilere terkedilmiş olabilir. Millet, cehalet ve propaganda içinde serseme dönmüş olabilir.

Ey insan evladı! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, insan olduğunu unutmamaktır. Muhtaç olduğun kudret tanrı vergisi olan vicdanında ve her gün çalışarak geliştireceğin aklında mevcuttur.

ALINTIDIR

Bu hali daha insancıl olmuş bence...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Gençliğe Hitabe
İletiTarih: 18 Nis 2010, 22:43 
Kullanıcı avatarı

bu hitabeyi boşnakları yakan sırp katillerine de söylüyor musunuz merak ettim şimdi bak.

siz özel yaşamınızda da bu denli ezikseniz vay halinize !!! :(

Tavşan: Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Nis 2010, 12:25 
Kullanıcı avatarı

SmiLy yazdı:
bu hitabeyi boşnakları yakan sırp katillerine de söylüyor musunuz merak ettim şimdi bak.

Sayın Smily,

‘’Boşnakları yakan sırp katili’’ diye birini tanımıyorum.Tanıdığım büyük bir medeniyete ve kültüre sahip, slav ırkına mensup Sırp halkıdır. Ayrıca bu halkın önünde ‘’Boşnakları yakan’’ ya da ‘’katil’’ gibi sıfatlar da yoktur. Bilginize…

Alıntı:
siz özel yaşamınızda da bu denli ezikseniz vay halinize !!!

Türkler olarak, hoşunuza gitmeyen bir şey duyduğunuzda hemen hakaret yada küfür etme alışkanlığınızdan vazgeçseniz iyi olur. Medeni insanlar farklı düşünseler bile seviyeli bir üslupla fikir teatisinde bulunabilirler. Tabi bunlar ‘’medeni insanlar’’ için geçerli.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Nis 2010, 18:21 
Kullanıcı avatarı

siz gidi ırkçılar sizi! dünyaya nazizmi armağan ettiniz bi de Türk halkına küfür ediyorsunuz. siz her yerde aynısınız. sırbistan, almanya, rusya, yunanistan, fransa farketmiyor.

ama şunu bilin ki yarattığınız ve ektiğiniz dehşet tohumları bir daha asla yeryüzünde filizlenemeyecek !!

ikincisi eziklik bir küfür değil bir tanımdır. bunu ayırt edebileceğinizi umardım. gerçekten ezik ve ensesine vur lokmasını al tarzında olmanız sizin sorununuz. siz bir sırp milliyetçisi olarak topraklarınızı boşnaklara verseydiniz o zaman değil mi?! o zaman yukarıda söyledikleriniz ile tam bir mutabakat sağlardınız sayın RdvnKRDZC.

Tavşan: Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 20 Nis 2010, 12:08 
Kullanıcı avatarı

SmiLy yazdı:
siz gidi ırkçılar sizi! dünyaya nazizmi armağan ettiniz bi de Türk halkına küfür ediyorsunuz.

Sayın Smily,

Savunduğunuz o iğrenç ve faşist ideolojinin,(Kemalizmden bahsediyorum) ırkçı uzuvlarını perdelemek için sağa sola saldırmaktan vazgeçin artık. Söylediğim gibi ben bir demokratım ve ırkçılıkla en ufak bir dirsek temasım bile bulunmamakta. Amacım ırkçılık yapmak değil,
bilakis Türk milletinin iliğine sinmiş faşizm ile mücadele etmektir.

Alıntı:
ikincisi eziklik bir küfür değil bir tanımdır.bunu ayırt edebileceğinizi umardım.

Kullandığınız kelimeyi siz normal karşılıyor olabilirsiniz ama şerefli ve onurlu insanlar, kendilerine yönelik bu tür ithamlardan rahatsızlık duyarlar. O yüzden kelimelerinize dikkat etmenizi istiyorum sizden.

Alıntı:
bir sırp milliyetçisi olarak topraklarınızı boşnaklara verseydiniz o zaman değil mi?! o zaman yukarıda söyledikleriniz ile tam bir mutabakat sağlardınız sayın RdvnKRDZC

Bakın, söylediklerimi algılayamıyorsunuz sanırım. Ben Türklerin kendi topraklarını, başkalarına vermesi gerektiğini savunmuyorum. Türklerin, istila ettiği toprakları, sahiplerine iade etmesi gerektiğini söylüyorum.

Türklerin ortaya çıktığı bölge, Orta Asyadır ve bu topraklar Türklerin ana yurdudur. O yüzden hiçbir millet bu bölgede hak iddia edemez ve Türkler, bu topraklar üstünde istediklerigibi yaşayabilirler. Yani ataları gibi çadırlarda oturup, ata binip, koyun otlatıp o ilkel yaşam tarzlarını sürdürebilirler .Kimsenin buna bir şey söyliyeceğini sanmıyorum.

Ancak Anadolu için aynı şeyler geçerli değil. Türklerin ana yurdu nasıl Orta Asya ise Yunanlıların ve Ermenilerin anayurdu da Anadoludur. Örneğin;Yunanlıların ilk olarak ortaya çıktıkları bölge İzmir ve çevresidir.Ermeniler ise Fırat havzasının çevresinde ilk medeniyetlerini kurmuşlardır.Bugün eğer bu halklardan hiçbir iz kalmamış ise bu sizlerin bir eseridir.Barbarlığınızla övünebilirsiniz.

Bu arada ufak bir açıklama yapayım. Kosova başta olmak üzerede Balkan topraklarının büyük çoğunluğu Slav ırkına aittir. Daha sonraları Türk istilaları sonrası parçalansa da gerçek Sırp vatanı budur;

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Nis 2010, 15:32 
Kullanıcı avatarı

Bu harita ırkçı nazi haritalarına ne kadar da benziyor öyle. büyük sırbistan hayali demek. :)

Ne kadar da ırkçı faşist bir bakış açısına sahipsiniz. Bu devirde Almanlar bile ırkçılığı bıraktı bir tek siz bırakamadınız. Sizin artık kafa yapınızı değiştirmenizin zamanı geldi de geçiyor bile.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Nis 2010, 15:38 
Kullanıcı avatarı

Hayır aradan bin sene geçmiş hala Türkler anayurdu orta asya'ya dönsün diye saçmalıyorsunuz.. Böyle kör bir yaklaşım için tartışmaya girmiyorum maalesef..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Nis 2010, 18:16 
Kullanıcı avatarı

gülümser yazdı:
Hayır aradan bin sene geçmiş hala Türkler anayurdu orta asya'ya dönsün diye saçmalıyorsunuz..

Yaşananların üzerinden geçen yıllar; gerçekleştirdiğiniz işgallerin, işlediğiniz insanlık suçlarının üstünü örtmez. Elbetteki tarihle yüzleşmek zordur, hele ki Türk tarihi gibi tamamı istilalar ile, katliamlar ile, vahşet ile dolu bir tarihle yüzleşmek….Ancak bunun üstesinden gelmek zorundasınız.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: